На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

За да получите още информация, присъединете се и към нашата фейсбук група ВСИЧКО ЗА МУЛТИКУКЪРИТЕ-НЕХЕРМЕТИЦИ>>>

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

.

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ МУЛТИКУКЪР ВЪВ ВАШЕТО ДОМАКИНСТВО?
Може да дадете повече от един отговор.

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ МУЛТИКУКЪР ВЪВ ВАШЕТО ДОМАКИНСТВО?

събота, 23 декември 2017 г.

Мултикукъри ли!? Хайде да се уточним за какво иде реч! Кое от онова, което наричат в България мултикукър, реално е такъв уред?

 Този електрически тиган се предлага в раздела за мултикукъри на най-големия и най-популярен онлайн магазин в България, барабар с оризоварки, слоукукъри и фритюрници.


Уважаеми читателю,

Ревюто ни за мултикукъра Ourson MP 5005 PSD съзнателно изпревари логическия ход на нашето пътешествие из света на мултикукърите  - желанието ни  беше да се опитаме да подскажем на българския  читател и потребител в каква посока не след дълго ще поеме нашият разказ - тук ще можеш да прочетеш още много подобни и подробни ревюта на мултикукъри - много повече от мизерните 30-40 вида, които на практика се предлагат на оскъдния български  пазар.

Но защо ще ми разказваш за нещо, което все едно, не мога  да си купя!? - ще попиташ ти.

Ами много просто!
Защото ako самият ти не си отвориш очите, не очаквай някой да уважи твоето реално право на избор, който да ти даде възможност за по-облекчен, по-комфортен и добър живот!

Един от най-големите и най-популярни български онлайн магазини предлага на сънародника ни избор измежду реално двайсетина вида мултикукъри (защото останалите до 39, които той е сложил в раздела за мултикукъри, към момента на публикуване на статията, са всъщност слоукукъри, конвекторни фурни, фритюрници и електрически тигани.
И никой не си прави труда да ги разграничи като различни видове уреди за приготвяне на домашна храна!

Затова пък онлайн магазинът твърди, че предлага "голям избор и разнообразие", според неговата собствена реклама...  Ми то е все едно някой да ти каже сега, че мобифон, GSM и смартфон са едно и също нещо! Да, ама не!, както обичаше да казва, Бог да го прости, покойният журналист Петко Бочаров.

В "сравнителя на цени" pazaruvaj.com реално се предлагат малко над 30 модела мултикукъри.
Не стига че те всичките са поставени в графата "електрически тенджери", ами на всичкото отгоре се предлагат в един кюп с оризоварки, уреди за бавно готвене, конвекторни фурни, фритюрници, че и един бойлер даже, попаднал в графата незнайно защо и как, се мъдри в асортимента на предлаганите стоки.

Това говори , освен всичко останало, и за слабата квалификация на персонала, който обслужва въпросните сайтове, за тотално неразбиране на разликите между уредите, които те предлагат.

Е, питаме се ние, ако персоналът е толкова слабо обучен, а ръководството - толкова нехайно към ангажимента си да поднася изчерпателна и достоверна информация на потребителите, то какво да очакваме от бедния български купувач, който, попаднал там, се чуди сега, какво да си купи и какво всъщност да "избира" при тази тотална липса на избор!

Предлагат му някакви си измъкнати оттук-оттам, като цяло морално остарели - по два-три или малко повече модела от крайно ограничен брой марки, със също толкова крайно ограничени (като цяло) възможности за приготвяне на храна (е, тук, в последното твърдение има все пак мааалки изключения, наистина).

Поднасят му едно изключително бедно анонсиране на моделите от и бездруго мизерния избор.

Оставят го  да избира на фона на тоталната липса на информация в българския сектор на интернет за това докъде се е развила вече тази техника.

А имаш ли представа ти, уважаеми читателю, измежду какво богатство и многообразие на видовете "вълшебни гърнета" за готвене, излезли сякаш от приказката на братя Грим - каквото са на практика уредите за приготвяне на храна в днешно време, може да избира тебеподобният хомо сапиенс от други, не особено далечни страни по света.

По никакъв начин никой у нас не си прави труда да даде повече информация, ако щеш, да ограмоти потребителя докъде се е развила вече тази техника, с какви възможности за приготвяне на храна и за облекчаване труда на съвременния човек в кухнята разполагат последните модели, излизащи на пазара.

Подхвърлят му да избира измежду морално остарели, изостанали от времето си и с ограничени възможности  модели... Кой знае колко от тях залежават с години в складовете и как ли отчаяно се опитват да ги продадат българските търговци...

И накрая най-безочливо уверяват, че българинът бил имал "голям избор и разнообразие".
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!

И, разбира се,  надуват цените - къде основателно, къде -не!... На гърба на неинформирания купувач се печели най-добре, в края на краищата, нали?!...

Каква лъжа и измама! Какво хвърляне на прах в очите на потребителя у нас!

А знаеш ли ти, уважаеми  български потребителю, че във възможностите (защото за момента ти липсва база за сравнение) да осъзнаеш и оцениш преимуществата на съвременния, модерен, цивилизован и най-вече практичен начин на приготвяне на храна за ежедневието на твоето домакинство, си изпреварен във "възпитанието на вкусовете и възприятията" дори от такива традиционно считани за изостанали в това отношение страни като... Беларус, например!

Държава с население едва 9.5 милиона жители, държава, водена и до днес от един традиционен, несменяем вече 24 години! президент, на практика диктатор от комунистическото време, който нарича себе си лидер, държава, в която човешките права са до такава степен погазени, че който белорусин се измъкне оттам, не ще и да чуе да се връща?!

Но на пазара в Беларус се предлагат и купуват! не по-малко от пет-шестотин  модела мултикукъри - един от друг по-нови и с по-добри и модерни функции... Че белорусинът в разглезването си oт огромното предлагане на хубава техника за облекчаване на живота му е стигнал дотам, че си прави публични класации на ИСТИНСКИТЕ мултикукъри не само по марки, по модели, по видове и по функции, но и  по дизайн на всичкото отгоре!

И е критичен и капризен, правейки тези класации!

За какво говорим всъщност? За какъв богат избор у нас!?...

А като няма предлагане, как реално ти ще разбереш що за уред е това, какви възможности можеш да имаш с него в дома си? Как ще загърбиш нихилизма си и ще заявиш на висок глас, че имаш право да живееш по-добре, получавайки свободен достъп на българския пазар до по-съвременна и с по-добри потребителски качества техника!?


Статията стана много дълга, но пък за сметка на това крайно необходима, преди да продължим разговора за мултикукърите.

А той със сигурност ще продължи, и, обещаваме ти, ще става все по-наситен с информация!

Остани с нас и ще научиш много интересни и полезни подробности за тези толкова ценни уреди, благодарение на които можеш НАИСТИНА да направиш готвенето по-лесно и по-бързо и да си подариш неподозирано много свободно време - за себе си, за твоята почивка, развлечения, за твоите деца и семейство!

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар